Πανσέληνος


Νύχτα του χθεσινού Σαββάτου. Στην παραλία μας. Η πανσέληνος στο τελειωμά της. Και με έναν καιρό συννεφιασμένο να σου μαυρίζει την ψυχή και την σκέψη. και να αναζητάς κάτι που να φωτίσει αυτή την μαυρίλα. Και να που έτσι ξαφνικά... τα σύννεφα χωρίζονται το ένα απ'το άλλο κι από μέσα τους βιαστικά η σελήνη ξεπηδά, για να σου χαρίσει το χαμόγελο. Το δυνατό της φως κάνει τον φακό να πετάει ακτίνες και να αντανακλά έντονα στο νερό της θάλασσας...

10 comments:

George είπε...

Καλημέρα!
Τι όμορφο!. Το έζησα όπως το λες και εγώ το βράδυ του Σαββάτου.
Μόνο που εγώ ήμουν ορεινά.
Η έκρηξη αυτή του φωτός της σελήνης μέσα στη νύχτα μα καθήλωσε εκεί έξω.
Καλή μας εβδομάδα!

SummerDream είπε...

Ήταν απίστευα πανέμορφο το φεγγάρι. Το είδα την στιγμή που άρχισε να ανεβαίνει αργά-αργά στον ουρανό την ώρα που σουρούπωνε και πηγαίναμε για μπύρες στην καφετέρια της περιοχής (παλιό γνώριμο στέκι από τότε). Ήταν μοναδικά τεράστιο. Υποψιαζόμουν ότι όσο περνούσε η ώρα θα έκανε την νύχτα μέρα, σαν αυτό το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Όμως ξαφνικά συννέφιασε. Άλλωστε είχε προβλεθεί ότι θα έβρεχε. Ήπιαμε τις μπυρίτσες μας και φεύγοντας την στιγμή που ο άντρας μου έβαζε μπρος το αυτοκίνητο για να φύγουμε, είδα αυτή την εικόνα. Απίστευτα μοναδική! Μόνο που δεν έβαλα υψηλή ανάλυση στην κάμερα του κινητού και η πιο κοντινή εικόνα χαλάει την μαγεία που χαρίζει αυτή η μικρή που φαίνεται στην ανάρτηση. Τέλος πάντων, η εικόνα με πήγε πάλι χρόνια πίσω κι ήθελα να την απαθανατίσω... Βλέπεις Γιώργο μου, τέτοιες εικόνες με κάνουν να ζω -με τις αναμνήσεις μου- όσα δεν έχω ζήσει με τον άντρα μου (λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι)!

Ανώνυμος είπε...

εζησα την εικονα αυτη....μαγεια πραγματικη!!!!τα ωραιοτερα πραγματα τελικα ειναι δωρεαν...αρκει να ξερεις να τις ζεις και να τις απολαμβανεις!!!!

καλη εβδομαδα

SummerDream είπε...

Σε αυτό Παπαρούνα μου θα συμφωνήσω χίλιες φορές.

lakis είπε...

Την είδα κι εδώ την Πανσέληνο. Αλλιώς κι αλλιώτικη, αλλά το ίδιο όμορφη. Μέρα καλή

LAMBROS είπε...

Καταπληκτικό το σκηνικό αλλά πάνω από όλα καταπληκτική φωτογραφία ...
Ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας !!!

SummerDream είπε...

@ Λάκης Φουρουκλάς
Αν είσαι ακόμη στην Ταϋλάνδη σίγουρα θα ήταν κάπως διαφορετική και σίγουρα εξαιρετικά μοναδική.

@ Lambros
Εγώ φωτογραφήσει ουκ ολίγες φορές το φεγγάρι, όμως καμιά φωτογραφία μου δεν συγκρίνεται με αυτή την εικόνα. Ήταν αυτή την φορά, λες κι έπιασα το φεγγάρι στον ύπνο!

dim juanegro είπε...

...και μαζί με το "παν" η σελήνη είχε "φως". Ήταν τόσο έντονο το φως της... ίσως ο αέρας και η βροχή να είχαν καθαρίσει την ατμόσφαιρα. Ίσως, όμως, εγώ να έβλεπα λιγο πιο καθαρά... ποιος ξέρει;
Σε μια στιγμή, μου φάνηκε πως την είδα να χορεύει πάνω στα σύννεφα... ακριβώς πάνω τους. Τόσο κοντά και τόσο μακριά...

Χθες τα ξημερώματα παρατήρησα την επικεφαλίδα σου αλλαγμένη και πήρα μια βαθιά εισπνοή για να σιγουρευτώ. Δεν ξέρω τι να σου πω. Νιωθω περίεργα, είναι η αλήθεια. Όμορφα περίεργα. Να είσαι καλά με και χωρίς φεγγάρι.

SummerDream είπε...

Να μη μου πεις τίποτε. Μου αρκεί ότι σε ξάφνιασε ευχάριστα. Ήταν η καλύτερη περιγραφή που μπορούσα να βάλω για το blog και την ιστορία που περιέχει!
Και σ'ευχαριστώ γι'αυτό.

Μαργαρίτα είπε...

Πολύ ζωντανός ο λόγος σου καλή μου
μαγευτικό πορτρέτο στην βασίλισσα
της βραδιάς!!

Καλό ξημέρωμα ***