Καλή Ανάσταση




Διαπιστώνω ότι έχουν περάσει μήνες απ'την τελευταία μου ανάρτηση. Παρόλα αυτά όλο και κάποιος περνά από δω. Σας ευχαριστώ που με θυμάστε. Κι εγώ δεν έχω ξεχάσει κανέναν σας. Απλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος για να ασχοληθώ περαιτέρω. Η αλήθεια είναι ότι όταν έχω κάποιες σκέψεις δεν έχω μολύβι και χαρτί για να τις γράψω. Τις αφήνω με το σκεπτικό ότι όταν θα επιστρέψω στο σπίτι κάπου θα τις σημειώσω. Και πάντα δεν σημειώνω τίποτε γιατί απλά ξεχνάω... 

Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι τον Στράτο τον  βλέπω πλέον καθημερινά. Ίσως επειδή υπάρχουν στιγμές που πιάνουμε τους εαυτούς μας να φέρονται σαν δυο νέοι που παλιμπαιδίζουν . Μου αρέσει αυτό και με κάνει να αισθάνομαι όμορφα. Ίσως επειδή δεν μου αρέσει η εικόνα μου στον καθρέφτη που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, ίσως επειδή ο οργανισμός μου αρχίζει να γεράζει και να μην έχει τις αντοχές που είχε παλιά... Όπως  και να'χει με κάνει να ξεχνάω το ότι μεγαλώνουμε και με χαλαρώνει όταν αστειευόμαστε μεταξύ μας. 

Οι δρόμοι μας για τις γιορτές χωρίζουν. Αυτός -συν γυναιξί και τέκνοις- θα τραβήξει προς Θεσσαλονίκη μεριά κι εγώ μετά του συζύγου, στον "τόπο του εγκλήματος". Μην νομίζετε ότι όποτε πηγαίνω εκεί, οι θύμησες παραμένουν έντονες. Όχι πλέον! Ίσως επειδή έχουν αλλάξει πολλά πράγματα εκεί! Η περιοχή δεν θυμίζει τίποτε πια από εκείνα τα χρόνια. Ακόμη και το σπίτι μας δεν είναι πια το ίδιο. Το μόνο που θυμόμαστε και γελάμε, ήταν η στιγμή με την παντόφλα που ήρθε ουρανοκατέβατη στο κεφάλι του Στράτου! Τίποτε περισσότερο. Το μόνο που απολαμβάνω είναι οι βόλτες μου στην παραλία και οι στιγμές που την αγναντεύω όταν κάθομαι σε μια βάρκα τραβηγμένη στην άμμο. Ελπίζω να κάνω το ίδιο και τώρα καιρού επιτρέποντος!

Αυτά τα ολίγα! Με τις ευχές μου σε όλους σας.


Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

4 comments:

mariw είπε...

καλή ανάσταση. Να περάσετε όμορφα!

Theogr ο κηπουρός είπε...

Πέρασα να ευχηθώ
Καλό Πάσχα.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, είπα να κάνω ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Πρέπει να πω ότι μας έλειψες. Να είσαι πάντα καλά.

Γιάννης Παππάς είπε...

καλή Ανάσταση και σε σένα
με υγεία και χαρά
φιλιά

Σουζάνα Xατζηνικολάου είπε...

Μας έλειψες Μαρία μου!
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!
Kαλές βόλτες στην παραλία.