Aγαπημένο τραγούδι!

Η πρόσκληση προήλθε μέσα απ'το blog "Ψαρότοπος" του Λάμπρου. Ειλικρινά είναι δύσκολη η επιλογή να ψάξω μέσα στην πληθώρα των αγαπημένων μου τραγουδιών το πιο αγαπημένο. Εδώ έχω φτιάξει 4 συλλογές (τις βλέπετε καρφιτσωμένες παραπάνω) με όλα τα αγαπημένα τραγούδια που για κάποιο λόγο το κάθε ένα από αυτά κάτι σημαίνει. Τελικά σκεπτόμενη πιο είναι τελικά το πιο αγαπημένο... θυμήθηκα ότι πριν από μερικούς μήνες που βγήκαμε μεγάλη παρέα, ο Στράτος προσπάθησε να με ξαφνιάσει με ένα τραγούδι που ήταν απ'τα αγαπημένα μας και που κουτσά-στραβά τραγουδούσαμε στο πήγαιν'έλα των διακοπών μας τότε. Τον ρώτησα ποιό ήταν το τραγούδι που ζήτησε κι εκείνος επέμενε να μη μου πει για να μου κάνει έκπληξη.
Ήμουν σίγουρη 100% ότι αυτό που είχε ζητήσει δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί, μιας και οι νεώτεροι DJs έχουν περιορισμένο ρεπερτόριο σε παλιά τραγούδια. Το μουσικό πρόγραμμα εκείνης της βραδιάς άλλαζε συνεχώς κι από την στιγμή πλέον που δεν είχε μπει το τραγούδι που ζήτησε δεν υπήρχε περίπτωση μία στο εκατομμύριο να μπει στην συνέχεια του προγράμματος.
- Τελικά ποιό τραγούδι ζήτησες;
Ρώτησα τον Στράτο περίεργη, γιατί είχε κάμποση ώρα που με πιλάτευε με την επιμονή του να μη μου πει για να μου κάνει έκπληξη.
- 50 ways to leave your lover. Αυτό που ακούγαμε τότε όχι την παλιότερη έκδοση.
Εννούσε την έκδοση του '92. Ήταν αδύνατο να υπάρχει το τραγούδι κι αν το είχε ο DJ θα ήταν μόνο από καθαρή σύμπτωση. Εδώ δεν το'χε ο google! Φρόντισα όμως να υπάρχει αποτέλεσμα, ανεβάζοντάς σε μορφή βιντεακίου (!!!) στο youtube. Απολαύστε το, και ψιθυρίστε το όπως σας αρέσει. Καλή ακρόαση.

Και Στράτο: ευχαριστώ!


The problem is all inside your head
She said to me
The answer is easy if you
Take it logically
I’d like to help you in your struggle
To be free
There must be fifty ways
To leave your lover

She said it’s really not my habit
To intrude
Furthermore, I hope my meaning
Won’t be lost or misconstrued
But I’ll repeat myself
At the risk of being crude
There must be fifty ways
To leave your lover
Fifty ways to leave your lover

CHORUS:
You just slip out the back, Jack
Make a new plan, Stan
You don’t need to be coy, Roy
Just get yourself free
Hop on the bus, Gus
You don’t need to discuss much
Just drop off the key, Lee
And get yourself free

She said it grieves me so
To see you in such pain
I wish there was something I could do
To make you smile again
I said I appreciate that
And would you please explain
About the fifty ways

She said why don’t we both
Just sleep on it tonight
And I believe in the morning
You’ll begin to see the light
And then she kissed me
And I realized she probably was right
There must be fifty ways
To leave your lover
Fifty ways to leave your lover

CHORUS

5 comments:

lakis είπε...

Όμορφο τραγούδι. Απ' την άλλη εγώ αν προσπαθούσα θα μου ήταν αδύνατον να σταθώ σ' ένα μόνο τραγούδι. Τελικά, εκτός όλων των άλλων είμαστε και οι μουσικές μας :)

jacki είπε...

Γεια σου Στράτο με τις εκπλήξεις σου.. Όμορφο όταν συμβαίνει αυτό..
Να έχεις μια κοινή ανάμνηση με κάποιον και να τη ζείτε μετά από χρόνια ξανά μαζί.

SummerDream είπε...

@ Λάκης ΦουρουκλάςΕίναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις το ένα και μοναδικό αγαπημένο τραγούδι όταν στην πορεία της ζωής σου έχεις ακούσει τόσα κι έχεις αγαπήσει άλλα τόσα. Ήταν δύσκολη επιλογή αλλά για μένα ήταν λίγο πιο εύκολη μιας και το τραγούδι αυτό είχε μπει στην αναζήτησή μας καιρό τώρα. Όχι ότι δεν το είχα στις συλλογές μου, αλλά είναι αυτή η γλύκα της ξαφνικής ανάμνησης που σε κάνει να το αναζητάς για να το ακούσεις την στιγμή ακριβώς που το θες!

@ jackΓενικώς την έχει την ..."κακιά" συνήθεια να θυμάται στιγμές απ'το παρελθόν. Προχθές είχε έρθει σπίτι μου οικογενειακώς κι εκεί που τα πίναμε θυμόμασταν πάλι σκηνές απείρου κάλους από τότε που ήταν πολύ αστείες και που δεν τις έχω καταγράψει γιατί τις θεώρησα λιγάκι ανόητες. Ίσως κάποια στιμή τις συγκεντρώσω όλες και τις βάλω σαν ένα ξεχωριστό κείμενο για να γελάσουμε παρέα! Όπως και να'χει ήταν ένα μοναδικό καλοκαίρι που το θυμόμαστε με νοσταλγία κι αγάπη!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Kάθε αρχή και δύσκολη. Και κατανοηση υπάρχει και καλή διάθεση από όλους.

Εγώ θα σου πω σαν μουσικός (και όχι μόνο) πως το αγαπημένο μου τραγούδι είναι από τη φωνή του Άντυ Ουΐλιαμς, από την ταινία "νονός", το ... Speak Softly Love"...

Mε στέλνει ... "αδιάβαστο"!...

Καλό ξημέρωμα.

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

SummerDream είπε...

@ ΚΩΣΤΑ ΒΛΟΥΤΗΚατ'αρχήν ο Andy Williams έχει μια υπέροχη φωνή. Απίστευτα βελούδινη και κάθε τραγούδι του έχει γίνει ξεχωριστό. Πως λοιπόν κι αυτό το κομμάτι να μην αποτελέσει ένα διαμάντι τόσο για την καριέρα του ίδιου όσο και για το soundtrack της ταινίας, που ακόμη και σαν instrumental το ακούς σχεδόν παντού! Πραγματικά υπέροχο!

Σ'ευχαριστώ που πέρασες! :)